mtd
turksanayi
Ankara
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2424.8
  • BIST
    10171.08
  • BTC
    62590.91$

Türkiye'nin Mobilya Odaklı İlk Tasarım Fuarı 19-21 Eylül’de


Türkiye'nin Mobilya Odaklı İlk Tasarım Fuarı 19-21 Eylül’de
Türkiye'nin Mobilya Odaklı İlk Tasarım Fuarı 19-21 Eylül’de

Mobilya Dernekleri Federasyonu’nun (MOSFED), iç mekân tasarım ekosisteminin tamamını kapsayan ve odağında katma değerli üretim bulunan yeni projesi Furnishings & Design Istanbul (FDI) için çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Özgün, yenilikçi ve estetik tasarımlarla Türk ürünlerini herkesin sahip olmak istediği markalar haline getirme ana misyonu ile oluşturulan FDI, güçlü Tasarım Komitesi ve Danışma Kurulu ile de dikkat çekiyor.

19-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde ilki düzenlenecek olan tasarım organizasyonu FDI’ın Danışma Kurulu Toplantısı İstanbul Modern’de yapıldı.  FDI Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, "Türkiye iç mekân dekorasyon ekosistemi için katma değer yaratmak ve bir sıçrama noktası oluşturmak üzere yola çıktık. Tasarım dünyası ile endüstrinin bu büyük buluşmasının ülkemize büyük fayda sağlayacağı inancı içindeyiz" dedi.

MOSFED, 200 ülkeye ihracat yapan ve 20 yılda 20 kat büyüyen mobilya sektörü başta olmak üzere iç mekâna ait ekosistemin tamamını içine alan ve odağında katma değer ve markalama bulunan yeni projesi Furnishings & Design Istanbul (FDI) için İstanbul Modern’de önemli bir organizasyon gerçekleştirdi.  Türk ürünlerinin dünyada tercih edilebilirliğini bir üst noktaya çıkarmak ve iç mekân ekosistemi için katma değer odaklı bir sıçrama noktası oluşturmak için tasarlanan FDI, güçlü isimlerden oluşan Tasarım Komitesi ve Danışma Kurulu ile de dikkat çekiyor.

İstanbul Modern’de düzenlenen toplantıya iş dünyasından isimler, tasarımcılar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katılırken, endüstrinin kalbine tasarımı, özgünlüğü, inovasyonu ve sürdürülebilirliği yerleştirmenin, dünyada marka haline gelmeye sunacağı katkı konuşuldu. Bütün yaşam alanlarını iyileştiren, geliştiren ve ilerleten mobilya ve bağlantılı sektörlerinde Türk tasarım kültürünün dünyayı etkisi altına alacak noktaya gelmesi için yapılması gerekenler büyük bir titizlikle ele alındı. FDI’ın burada üstlendiği misyon ve bu bağlamda içeriği üzerine görüş alışverişinde bulunuldu.

Özgün, Yenilikçi Tasarımlar FDI’da Sergilenecek

FDI Danışma Kurulu Toplantısı’nda konuşan MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, "19-21 Eylül tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde (IFM) ilki düzenlenecek olan Türkiye’nin tasarım fuarı FDI’da sadece özgün, yenilikçi tasarımlar yer alacak” dedi.  FDI Tasarım Komitesi tarafından belirlenen kriterleri taşımayan ürünlerin sergilemesinin yapılmayacağını aktaran Ahmet Güleç, “Türkiye’nin Furnishings & Design Istanbul (FDI) gibi, doğru konumlanan, hedefi ve misyonu belli olan bir organizasyona ihtiyacı vardı. İhtiyacın nedenlerine dönüp baktığımızda üç kavram karşımıza çıkıyor. Bir süredir ihmal ettiğimiz üç kavram: Tasarım, inovasyon ve sürdürülebilirlik. Bu kaslarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Bugün dönüp baktığımızda, ülke olarak üretim ve ihracatta güzel başarı hikayeleri yazıyoruz. Kendi sektörümüzden örnek verecek olursam, 12 milyar dolarlık üretim ve 5 milyar doları aşan ihracatımızla dünyanın yedinci büyük mobilya ihracatçısıyız. Bunu başarmak hiç de kolay olmadı. 45 bine yakın üreticimizle bunu başardık. Mobilya ve bağlantılı sektörlerde üretim alt yapımız sürekli gelişiyor, buna bağlı olarak da ihracatımız artıyor. Ama bu yeterli değil! Son 20 yılda globalde yakaladığımız ve 20 kat büyüme ile sonuçlanan başarı hikayesinin devam etmesi için ihmal ettiğimiz konuları hızla ve aciliyetle ele almamız lazım" dedi.

fuaraktuel.com


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

otokar

Başka haber bulunmuyor!