mtd
turksanayi
Ankara
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2424.8
  • BIST
    10171.08
  • BTC
    62590.91$

Koç Holding, Büyük Umutlarla Açtığı Fabrikayı Kapattı: Tüm Çalışanlar İşten Çıkarıldı


Koç Holding, Büyük Umutlarla Açtığı Fabrikayı Kapattı: Tüm Çalışanlar İşten Çıkarıldı
Koç Holding, Büyük Umutlarla Açtığı Fabrikayı Kapattı: Tüm Çalışanlar İşten Çıkarıldı

Türkiye'nin en büyük şirketler topluluğu Koç Holding, son yıllarda ağırlık verdiği Avrupa yatırımlarına ilişkin sürpriz bir karara imza attı. Polonya'da açılan Arçelik fabrikası için verimsizlik gerekçe gösterilerek kapatma kararı alan Koç Holding, 1800 çalışanın işine son verecek.

Türkiye'nin en büyük şirketi Koç Holding, son yıllarda birçok iştirakini satma kararı alarak, buradan elde ettiği kaynakları Avrupa pazarına yönlendirmişti.

Romanya'da bir otomotiv fabrikası kuran dev şirket halihazırda Avrupa'nın dev beyaz eşya üreticisi Beko'ya alternatif olarak Arçelik markasını da yurt dışına açmıştı. Mısır'da açılacak Arçelik fabrikası için 100 milyon doların üzerinde yatırım yapan ve fabrikanın temellerini geçtiğimiz yıllarda atan Koç Holding'de sürpriz bir karar alındı.

POLONYA'DAKİ ARÇELİK FABRİKASI KAPATILIYOR

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Polonya'da faaliyet yürüten Arçelik fabrikasının verimsizlik gerekçesiyle kapatılacağı, yaklaşık 1800 çalışanın kıdem ve ihbar tazminatlarının ödenerek işlerine son verileceği belirtildi. Şirket tarafından oluşturulan takvimde, fabrikasının faaliyetlerine 2025 yılının ilk çeyreği itibarıyla son verilmesi bekleniyor.

Koç Holding tarafından KAP'a yapılan açıklama şu şekilde:

"Arçelik'in Avrupa faaliyetlerinde hedeflenen sinerjilerin gerçekleştirilmesine yönelik yapılan analizler sonucunda; üretim tesislerinden Polonya Lodz'da bulunan Çamaşır Kurutma Makinesi ve Pişirici Cihazlar İşletmesi ve Plastik Yan Sanayi İşletmesi ile Wroclaw'da bulunan Buzdolabı işletmesinde verimsizlik nedeniyle üretim faaliyetlerinin durdurulmasına ve söz konusu üretim tesislerinin kapatılmasına karar verilmiş olup, 2025'in ilk yarısına kadar üretim faaliyetlerinin sona ermesi hedeflenmektedir. İşletmelerin kapasite kullanımlarının, Şirketimizin sahipliğinde olan diğer işletmelere kaydırılması planlanmakta olup, söz konusu tesis kapanışlarının konsolide seviyede ciro kaybına neden olması beklenmemektedir. Kapanış nedeniyle gündeme gelebilecek tek seferlik giderler ise netleştiğinde kamuya açıklanacak finansal tablolarımızdan takip edilebilir."

Kaynak: Gerçek Gündem


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

otokar

Başka haber bulunmuyor!