mtd
SATA TAKİP BÜROSU
Ankara
20 Eylül, 2024, Cuma
  • DOLAR
    32.21
  • EURO
    34.77
  • ALTIN
    2424.8
  • BIST
    10171.08
  • BTC
    62590.91$

"Çinli yatırımcılar Avrupa'ya Samsun üzerinden girmek istiyor"


"Çinli yatırımcılar Avrupa'ya Samsun üzerinden girmek istiyor"
"Çinli yatırımcılar Avrupa'ya Samsun üzerinden girmek istiyor"

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Bugünlerde Samsun'da önemli bir yatırımcı trafiği ile karşı karşıyayız. Avrupa'ya Samsun üzerinden girmek isteyen özellikle Çinli yatırımcıların önemli bir şekilde Samsun'a gelip gittiklerini görüyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Atakum ilçesinde inşaatçı ve müteahhitler ile bir araya geldi. Doğan, sektör temsilcileriyle yaptığı görüşmeler ve fikir alışverişlerinin ardından görevde olduğu 100 günlük süreç ve bundan sonra yapacakları çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. Doğan, son dönemde sıkça Samsun'a gelip incelemelerde bulunan Çin menşeili araba firması ‘Chery Automobile' ve lastik üreticileri gibi birçok global firmanın Samsun'dan Avrupa'ya açılmak için girişimlerde bulunduğunu açıkladı.

"Önemli bir yatırımcı trafiği ile karşı karşıyayız, Çinli yatırımcıların Samsun'a gelip, gidiyor"

Çin ve onun gibi teknoloji devi ülkelerin Avrupa pazarına açılmak için Samsun'da fabrika kurma araştırmalarında olduğunu ve yetkililerin bir süredir incelemelerde bulunduğunu belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, "Bugünlerde Samsun'da önemli bir yatırımcı trafiği ile karşı karşıyayız. Avrupa'ya Samsun üzerinden girmek isteyen özellikle Çinli yatırımcıların önemli bir şekilde Samsun'a gelip gittiklerini görüyoruz. Havza ilçesinde lastik fabrikasıyla alakalı önemli görüşmeler devam ediyor. Bunların hepsi esasında Samsun'un gelecekte nerede olduğunu gösteren işaret fişekleri. Samsun gelecekte bugün de olduğu yerden çok daha önemli bir yerde olacak. Samsun, Karadeniz'in sadece parlayan yıldızı olmakla kalmayacak. İnşallah bu hızlı tren hayatta geçtiğinde Mersin'den Samsun'a yük taşımacılığı ile alakalı Akdeniz'den Karadeniz'e, şehrin, ülkenin güneyinden kuzeyine önemli bir aksın da Samsun merkezi haline gelmiş olacak. Mersin ticarette neyse Samsun daha da bunun üzerinde bir yere kavuşmuş olacak. Bunun için tabii hep beraber gayret göstereceğiz. Seçtik birilerini onlar yapsın değil, herkes üzerine düşeni fazlasıyla yapsın da yükümüzü daha çabuk kaldıralım. Kentsel dönüşümden başlamak suretiyle inşallah hepinizin katkı ve desteklerini bekliyoruz. Samsun'un yıldızını parlatmak, bu şehirde yaşayan insanların bu şehirde yaşamaktan daha fazla gurur duymasını sağlamak hepimizin elinde. Şikayetleri azaltıp ortak yanlarımızı, mutluluklarımızı arttırdığımızda Samsun'u daha ileri bir yere taşımış olacağız" diye konuştu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

otokar

Başka haber bulunmuyor!